Geschiedenis VSO

Het VSO heeft in de loop van de tijd onder leiding gestaan van de volgende dirigenten:

dhr. P. v.d. Weg ?

dhr. M. Jansma ....- 1999

dhr. A. Keijzer 1999-2017

mw. H. Versluijs 2017-2019

dhr. A. Bruinink 2019-..... www.bruininkmuziek.com

In 1980 is het VSO opgericht door een aantal muzikanten die, omdat ze buiten het arbeidsproces waren gekomen, een extra dimensie aan hun hobby wilden geven. Aardig detail: bij een eerste concert sprak de toenmalige burgemeester zich wat bezorgd uit over de oprichting van het VSO. Hij was bang dat de leden hun reguliere vereniging zouden verlaten. Hij deed een oproep de eigen vereniging vooral trouw te blijven.

Het doel van het VSO is niet om leden bij andere verenigingen weg te halen, maar om muzikanten een mogelijkheid te bieden heel lang met hun hobby door te kunnen gaan.

Vanaf de oprichting is er vrijwel elk jaar een groot concert gegeven, met daarnaast concerten in kerken, verzorgingshuizen en verpleeghuizen. De grote jaarconcerten zijn gegeven in de zalen van dorpshuizen, het Huiken te Elburg en de laatste jaren in de theaterzaal van de Veluvine te Nunspeet.

Diverse keren is er een optreden gegeven bij de traditionele schaapjesmarkt in Oldebroek en bij de Oostendorperdagen te Oldebroek. Genoemd mag zeker worden het incidenteel begeleiden van kerkdiensten.

De muziekkeuze is heel divers. Uiteraard muziek uit het verleden, maar ook de wat modernere stukken komen aan bod. Koraal(matige) muziek is voor veel muzikanten favoriet.


Arend Keijzer Hilda Versluis Adriaan Bruinink